Dit jaar zijn er ook weer 10 auto’s genomineerd voor de titel van leaseauto van het jaar 2022.  Een auto leasen kan een lastige keuze zijn, daarom hier de beste 10 leaseauto’s van 2022. Vorig jaar won de tesla model 3 de prijs van beste leaseauto van 2021, welke auto leasen is dit jaar de beste optie? Op 6 oktober van dit jaar zal bekend gemaakt gaan worden welk model zichzelf de beste leaseauto van 2022 mag gaan noemen.

De eerste 5 genomineerde auto’s

De eerste genomineerde is de nieuwste generatie Ford focus, deze is ruimer dan de vorige generaties. De nieuwste Ford focus heeft 233 liter bagageruimte. De tweede genomineerde is de Hyundai Kona, deze auto is te verkrijgen als benzine variant, hybride variant en als volledig elektrische variant. De derde genomineerde is de Kia Niro, deze is te verkrijgen als benzine variant en als volledig elektrische variant. Als vierde komt de 6e generatie van de Opel Corsa, deze is voor het eerst te verkrijgen als volledig elektrisch en heeft een volle accu waar 330 kilometer op gereden kan worden. Als vijfde komt de Peugeot 208 binnen, deze is ook beschikbaar als elektrisch model en kan 340 kilometer rijden. Opvallend aan deze auto is het 3D digitaal instrumentarium.

De tweede 5 genomineerde auto’s

De zesde auto die genomineerd is voor beste leaseauto van 2022 is de Peugeot 2008, ook deze auto is te verkrijgen als elektrische variant welke 320 kilometer kan rijden. Als zevende genomineerde auto komt de Polestar 2 binnen, deze auto was vorig jaar al een van de populairste leaseauto’s en kwam vlak achter de Tesla model 3. Als achtste komt de Skoda Octavia, deze beschikt over een zeer ruime bagageruimte van maar liefst 640 liter! De negende genomineerde auto is de Volkswagen ID.3, dit is een volledig elektrische variant welke veel wegheeft van de populaire Vokswagen Golf.  Als laatste genomineerde heb je de Volvo XC40, deze is te verkrijgen met benzinemotor, hybridemotor en volledig elektrisch.