Wil jij goede motorkleding kopen, dan is er voldoende keuze. Er zijn in Nederland hele mooie winkels of online shops waar je kwalitatieve kleding vindt waarmee jij comfortabel en veilig de weg op kan. Als motorrijder word je blootgesteld aan weer en wind en ben je daarbij kwetsbaarder dan automobilisten. Motorkleding is specifiek ontwikkeld om het rijden voor jou veiliger, prettiger en comfortabeler te maken. Ben jij van plan motorkleding te kopen, dan zijn er een aantal punten om op te letten. Het is belangrijk dat je hier even wat tijd in steekt, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. De onderstaande informatie helpt je daarbij.

Motorkleding kopen die bij je past

Het eerste punt dat belangrijk is bij het aanschaffen van motorkleding is dat het past bij jou als persoon en bij jouw rijstijl. Houd je van snelheid of doe je zelfs mee aan races, dan is een motorpak een goed idee. Ben je iemand die enkele weekenden in de zomer met de andere leden van de motorclub een plezierrit maakt, dan is stijl misschien belangrijker en kies je voor een beschermende spijkerbroek. Rijd je veel op de snelweg, dan wil je dikkere en sterkere producten dan wanneer je vooral kleine rustige ritjes maakt in de stad of plattelandswegen. Denk dus even goed na over wat het doel is van de motorkleding die je kopen gaat.

Voor elk weer een outfit

Het spreekt ook voor zich dat je tijdens de zomermaanden een andere outfit draagt dan tijdens de winter. Motorkleding kopen is dus ook seizoensgebonden. Tijdens warm weer wil je dunnere kleding, handschoenen en schoenen terwijl je in de winter dikkere kleding nodig hebt en laarzen. Eventueel doe je daar dan ook onderkleding, een helmmuts en een motorsjaal bij aan. Als motorrijder wil je er elke dag op uit kunnen om die heerlijke vrijheid te ervaren en optimaal van je ritje te genieten. Daarom heb je per seizoen verschillende kledingstukken om je voor te bereiden op alle weersomstandigheden.

Lever nooit in op kwaliteit

De kwaliteit van de motorkleding die je kopen gaat bepaalt hoe veilig je bent als je rijdt. Daarom is het nooit een goed idee om motorkleding te kopen waarbij je geen kwaliteitsgarantie krijgt. Het dragen van deze kleding is wettelijk verplicht en daarom zijn er keurmerken en certificeringen die bewijzen dat het kledingstuk aan de Nederlandse wettelijke eisen voldoet en daar ook op is getest. Ga je motorkleding kopen, ongeacht of dit een motorlaars of sjaal is, controleer dan eerst de onderstaande punten voordat je je bestelling plaatst:

  • Schaf je kleding aan bij een Nederlandse (web)winkel, want in ons land is de kwaliteit vaak beter en wordt het ook beter gecontroleerd.
  • Kies alleen voor motorkleding met minimaal een CE-certificering. Je weet dan dat het kledingstuk aan de Europese kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet.
  • Om exact te weten te komen hoe het is om de motorkleding te dragen, lees je de recensies door van andere motorrijders. Daar leer je veel over factoren zoals veiligheid, comfort, waterdichtheid en ventilatie.