Wist je dat er in Nederland meer fietsen zijn dan mensen? Dat zijn ongeveer 23 miljoen fietsen tegenover 17 miljoen mensen. Voor korte afstanden zijn fietsen erg populair en daarom een goed alternatief om het openbaar vervoer te vermijden, met name in drukke steden. Ook veel buitenlanders en expats die in Nederland werken en wonen zijn vaak enthousiast over de fietscultuur die wij als Nederlanders hebben. Er zijn veel redenen waarvoor fietsen goed kan zijn! Na het lezen van dit artikel wil je misschien niet meer je racefiets verkopen.

Goed voor het Milieu

Een fiets heeft geen diesel of gas nodig. Met een stevig ontbijt in de ochtend, zoals een lekker sandwich met pindakaas en een lekker kopje thee of koffie ga jij fietsend naar je werk of studie toe. Openbaar vervoer is helaas één van de vele en grootste oorzaken van milieuvervuiling. Doordat je op je fiets naar het werk gaat verminder je drukte in het openbaar vervoer. Als meer mensen zo denken dan hoeft er uiteindelijk minder openbaar vervoer ingezet te worden, wat een goed en positief effect heeft op onze planeet. Iedereen draagt zo bij aan een betere en gezondere leefwereld voor iedereen.

Het is gezonder

Behalve dat fietsen goed voor het milieu is, is het ook nog eens een stuk gezonder om meer te bewegen op een dag. Er zijn verschillende soorten fietsen, zoals de ‘oma fiets’ die erg comfortabel is, of misschien wil je een upgrade en wil je je racefiets verkopen. Vaak als je echte kantoortijden hebt zit je de hele dag best veel. In de ochtend de auto of bus vermijden en de fiets nemen kan je een stuk beter laten voelen om zo even de benen te strekken. Uiteindelijk lijdt een betere gezondheid ook tot een blijer leven. Die blijheid straal jij weer uit op je werk en heeft ook daar indirect weer een positief effect op!