Onderdelen auto

In veel auto’s worden de remblokken tegenwoordig gekoppeld met slijtindicatoren. Deze indicatoren zijn niets meer dan elektrische contacten, die aangeven op welk moment de remblokken in het remsysteem vervangen moeten worden. Zo hoef je hier zelf niet naar te laten kijken door een lokale garage. In sommige gevallen zit dit onderdeel in de remblokvoering gegoten, in andere gevallen kan deze los gemonteerd worden. Mocht het onderdeel los gemonteerd kunnen worden, dan kun je deze online bestellen. Er zijn verschillende webwinkels met een breed scala aan losse auto onderdelen. Deze indicatoren zijn daar een voorbeeld van. Lees snel verder hoe je deze bestelt.

Slijtindicatoren

Slijtindicatoren zijn aangesloten op de boordcomputer

Zoals reeds beschreven werd kunnen de slijtindicatoren in het onderdeel gegoten zijn, of los gemonteerd worden. Het los laten monteren van het onderdeel kun je zelf doen, of door een lokale garage laten doen. Mocht je dit door een garage laten doen, dan is het verstandig om het onderdeel vooraf zelf te bestellen. Op deze manier bespaar je vaak enorm op de kosten hiervan. Een garage kan over de aanschaf van deze onderdelen een marge rekenen. Het is zodoende voordeliger om de onderdelen vooraf zelf te bestellen en door een garage te laten plaatsen. Op de boordcomputer kun je het signaal van de indicatoren aflezen na het plaatsen hiervan.

autopartsonline

Werking van het remsysteem in de auto

Het remsysteem bestaat naast deze indicatoren uit de remblokken en remschijven. Het is belangrijk dat deze onderdelen in een goede staat verkeren. Op deze manier wordt voorkomen dat er een remverschil ontstaat, of dat onderdelen de auto niet snel genoeg meer tot stilstand kunnen brengen. Bij het vervangen van de remschijven is het belangrijk om dit in een keer per twee te doen. Dat betekent dat de remschijven aan de voor- of achterzijde in een keer vervangen moeten worden. Naast het tegelijkertijd vervangen van remschijven, moeten ook remblokken tegelijkertijd worden vervangen.