Een hydraulische handrem wordt in vrijwel alle rally en drift auto’s gebruikt. Dat is natuurlijk niet voor niets. De berijder moet, zeker tijdens een wedstrijd maar ook tijdens de trainingen, volledig en op ieder moment kunnen vertrouwen op het remsysteem van de auto. Een gewone handrem wil dan nog wel eens onvoldoende effect hebben, met alle vervelende gevolgen van dien. Daarom kiezen professionele bestuurders van rallywagens liever voor een hydraulische handrem. Deze kan in vrijwel iedere auto worden gemonteerd.

Vooral effectief bij races op de weg

Auto’s die op een circuit hun rondjes rijden gebruiken over het algemeen de handrem niet of nauwelijks. Dan heeft een hydraulische handrem natuurlijk niet zoveel meerwaarde. Dit systeem wordt dan ook vooral gebruikt bij rallywagens die worden ingezet bij wegwedstrijden zoals bijvoorbeeld Le Mans. Het is op zich redelijk eenvoudig om een hydraulische handrem in te bouwen. Het enige waar je op moet letten is of de leiding van de rem recht ligt of gekruist is aangebracht, zodat je de handrem op de juiste remleiding aansluit. Je kunt zowel soepele als statische remleidingen gebruiken, de hydraulische handrem zal in beide gevallen goed functioneren.

Kies voor een betrouwbare handrem voor uw rallywagen

Hoewel de handrem wellicht niet zo heel vaak wordt gebruikt, is het belangrijk dat je er op kunt vertrouwen als dat nodig is. Je kunt online verschillende universele hydraulische handrem sets bestellen. Ook zijn losse onderdelen en reparatiesets leverbaar zodat de handrem bij eventuele problemen niet in zijn geheel vervangen hoeft te worden.