Autopech kan iedereen overkomen, maar de kans dat autopech je overvalt kun je wel een stuk kleiner maken. Er is een aantal zaken die je zelf kunt doen om de kans op pech te verminderen, zoals het uitvoeren van een aantal eenvoudige routinecontroles. In dit artikel vertel ik wat je kunt doen om je auto zo goed mogelijk te onderhouden. Lees dus vooral verder!

Met deze checks verminder je de kans op autopech

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al benoemde, is er een aantal check die je zelf uit kunt voeren om de kans op autopech te minimaliseren. Zo is het aan te raden om regelmatig de bandenspanning te controleren. Een te lage bandenspanning is slecht voor het weggedrag van je auto en het is bovendien nadelig voor het brandstofverbruik. Ook is het belangrijk om eens per maand de koelvloeistof en het oliepeil te controleren. Andere zaken die je zelf kunt controleren zijn onder andere de verlichting en de ruitenwissers.

Toch problemen met de auto? Breng een bezoek aan de garage

Heb je ondanks de voorzorgsmaatregelen tóch problemen met je auto? Twijfel dan niet en breng een bezoek aan de Vakgarage bij jou in de buurt. Dit is het beste voor jouw eigen veiligheid en die van andere weggebruikers. Ook voor het periodieke onderhoud, zoals een kleine beurt, een grote beurt of het monteren van winterbanden kun je bij Vakgarage terecht.

Ben je op zoek naar meer informatie over het onderhoud van je auto of heb je een probleem met je auto en wil je graag dat er een expert naar kijkt? Neem dan eens een kijkje op de website van Vakgarage of ga langs bij een Vakgarage bij u in de buurt!