De BMW X3 wordt al geproduceerd vanaf 2004 en is het tweede en compacte X-model van BMW. Daarmee is het dus nog een ontwerp van Chris Bangle, de omstreden ontwerper. Volgens critici voegde hij teveel holle lijnen toe aan de BMW en ook de Mini. Commercieel echter waren de ontwerpen van Bangle wel een succes. Bangle verliet BMW in 2009.

Al na amper vier jaar 500.000 exemplaren

Ook de X3 van BMW bleek een succes. Al in 2008 namelijk, rolde het 500.000e exemplaar van de band, de auto was toen amper vier jaar in productie. De BMW X3 is ondertussen al weer toe aan de derde generatie, nadat in 2010 de tweede generatie gepresenteerd werd. Ondertussen is er ook de BMW iX3, de volledig elektrische SUV. De BMW X3 is een auto met uitstraling. Dat heeft mede te maken met de BMW X3 velgen. BMW besteedt veel aandacht aan de velg. Terecht, want de BMW X3 velgen bepalen voor een groot deel de uitstraling van de auto. Nog steeds echter zijn er mensen die wel behoorlijk investeren in een auto, maar bezuinigen op de velgen. Het komt de auto niet ten goede.

Het remvermogen van de auto

Nog iets, BMW X3 velgen in de originele uitvoering zijn ook veiliger. Met originele BMW X3 velgen zorg je er bovendien voor dat de kilometers kloppen en wordt voorkomen dat de wielen tegen de binnenzijde van de wielkas lopen. Belangrijk zijn de originele BMW X3 velgen ook voor de veiligheid. Het remvermogen van een auto namelijk, is sterk afhankelijk van een correcte aansluiting van de velgen. Nog een reden dus om de originele BMW X3 velgen te kiezen en zeker niet te bezuinigen op de velg van de auto. Dit nog afgezien van het feit dus dat je de uitstraling van de auto zo tekort doet.