Kreidler onderdelen

Er zijn een aantal van die merken die zo lang brommers hebben gemaakt dat er ooit een dag was in Nederland dat ze overal reden. Het Duitse merk Kreidler is er daar een van. Nog altijd zijn er mensen die een Kreidler rijden omdat deze brommers inmiddels als oldtimers worden gezien. Er zijn dus veel verzamelaars die hun Kreidler nog altijd onderhouden met Kreidler onderdelen

Kreidler onderdelen

Het merk Kreidler

Kreidler is een Duits historisch merk dat bromfietsen en motoren heeft gebouwd. Het bedrijf Kreidler is opgericht in 1888 door Anton Kreidler en produceerde telegraafdraad, elektrische kabels en halffabrikaten voor de industrie. Na vele jaren deze producten te hebben gemaakt werd er pas in 1950 voor het eerst een bromfiets gebouwd. Alle bromfietsen destijds die werden gebouwd werden uitsluitend gebouwd met een 50cc tweetakt cilinder. Eerst met een staande cilinder daarna eigenlijk alleen maar met een liggende cilinder.

Kreidler onderdelen

Unieke tank

Kreidler maakte dus behoorlijk unieke brommers die nog altijd razend populair zijn. Dat heeft onder andere te maken met wat we noemen de eitank. Door de vorm van de tank leek het object veel op een ei. Daar dankt het dan ook de naam aan. Gelukkig betekent dit onder andere ook dat er nog altijd handelaren zijn die zich specialiseren in het verkopen van onderdelen voor deze brommers. Als het een minder bijzondere brommer was geweest, was dit wellicht niet gebeurd. Veel oude merken zijn op die manier voor altijd gesneuveld.