Autorijlessen, voor de één een drama en voor de ander een heel leuk avontuur. Tegenwoordig mag je al wanneer je 17 jaar bent afrijden en de hort op. Voor sommige is dat een reden om zo vroeg mogelijk te beginnen met oefenen voor het theorie examen en zo snel mogelijk de rijlessen en doorheen te pompen. De ander wacht liever zo lang mogelijk en gaat lekker met het openbaar vervoer. Wat zijn de voordelen als je snel je rijbewijs gaat halen?

Vrijheid

De mogelijkheden wanneer je je rijbewijs hebt gehaald zijn oneindig. Je kan nu echt overal heen, zonder dat je een chauffeur nodig hebt. Lees papa of mama natuurlijk. Lekker met vrienden een weekendje op stap naar de Ardennen op toch een weekje op skivakantie in Frankrijk. Het kan en mag nu allemaal. 

De bob

Een nadeel van het snel rijbewijs halen is dat het goed mogelijk is dat jij nu de bob bent. Samen met je vrienden op stap naar een dikke club waar je lekker op de techno vibes kan dansen, maar dan wel nuchter blijven want jij bent de bob. Geen druppel alcohol in je mik, want dat is nou eenmaal jouw verantwoordelijkheid. Het voordeel is dan weer dat jij gratis cola krijgt en de volgende keer je maat de pineut is.

Trekker rijden

Wist je dat als je je autorijbewijs hebt gehaald, je nu ook officieel een trekker mag besturen? Wat tof he?! Misschien dat je het nooit gaat gebruiken, maar wie weet wil je ooit door een weiland ploegen. Dan kan dat gewoon legaal. Alleen moet je dan nog wel even een trekker regelen. Genoeg redenen om snel je rijbewijs te halen zo te zien. Start snel en geniet van je ultieme vrijheid, het bob zijn en het trekker rijden.