achteruitrijcamera inbouwen kopen

Heb jij ook grote moeite om achteruit te rijden met jouw auto, bus, vrachtwagen of camper? Dan is het je vast en zeker al eens gebeurd dat je ergens tegenaan hebt gezeten. De kans is groot dat dit een paaltje of ander klein voorwerp was. Maar misschien heb jij bij het achterwaarts inparkeren of fileparkeren ook weleens een andere auto geraakt. Dit is natuurlijk hartstikke vervelend. Gelukkig is er vandaag de dag een oplossing voor: een achteruitrijcamera. Met behulp van deze camera wordt achteruitrijden namelijk een fluitje van een cent. Zodra jij achteruit rijdt, wordt de camera ingeschakeld. De beelden van deze camera worden op een scherm in jouw voertuig vertoond. Jij ziet dus precies hoeveel afstand je nog hebt tot een paaltje, object of ander voertuig.

achteruitrijcamera inbouwen kopenHoe kom je aan zo’n camera?


Nieuwe auto’s zijn vaak standaard voorzien van een achteruitrijcamera. Op verouderde auto’s zijn deze doorgaans niet aanwezig. Sommige mensen die moeite hebben met achteruitrijden, schaffen daarom een andere auto aan. Dit is echter een flinke investering. Zonde, want dat is helemaal niet nodig. Jij kunt vandaag de dag namelijk ook losse achteruitrijcamera’s kopen. Je hebt verschillende soorten camera’s. Via het internet kun jij verschillende soorten aanschaffen.Verschillende soorten achteruitrijcamera’s


Wil jij een achteruitrijcamera kopen? Dan kun je kiezen tussen een achteruitrijcamera met of zonder draad. Een draadloze camera is makkelijk zelf te plaatsen. Nadeel is dat jij de camera telkens zelf in moet schakelen. Hierdoor is de kans aanwezig dat jij zo af en toe vergeet de camera aan te zetten. Bovendien moet jij een extra schermpje in jouw auto plaatsen. Wil jij dit niet? Kies dan voor een achteruitrijcamera met draad. Bij laatstgenoemde optie staat de camera middels een draad in verbinding met een ingebouwd scherm. Dit ziet er natuurlijk een stuk strakker uit. Bovendien gaat het scherm direct aan wanneer jij jouw voertuig in de achterwaartse versnelling zet.

achteruitrijcamera inbouwen kopenAchteruitrijcamera met draad is complexer te installeren

Een achteruitrijcamera met draad geniet mogelijk jouw voorkeur. Nadeel is wel dat het bevestigen van deze camera redelijke omslachtig is. Ten eerste moet jij een scherm en de camera inbouwen. Deze dien je vervolgens middels draden aan elkaar te koppelen. Een achteruitrijcamera met draad kun jij daarom beter laten installeren door een expert.

Bron: achteruitrijcamera inbouwen kopen