Wanneer je auto wilt rijden of met de bromfiets of motor op pad wilt, moet je een geldig rijbewijs hebben. Het rijbewijs geeft namelijk aan dat je de vaardigheden bezit om een gemotoriseerd voertuig te besturen en dat je jezelf ook aan de bekende verkeersregels kunt houden. Het halen van een rijbewijs is niet alleen prijzig, maar ook moeilijk. Je kent de verschillende verhalen wel van mensen die in één keer slagen of meerdere keren examen hebben moeten doen om het felbegeerde rijbewijs bij het gemeentehuis te mogen ophalen. Je slagingskansen vergroten wanneer je goed voorbereid aan je examen begint. Vooral aan het theorie-examen dat door veel mensen wordt onderschat. Hoe doe je dat? Door theorie-examen oefenen

Theorie-examen oefenen? Spendeer geen uren aan boeken 

Wanneer je aan mensen vertelt dat je binnenkort je theorie-examen gaat doen, krijg je ongetwijfeld te horen dat diegene nog wel een boek voor je hebt liggen. Dat is natuurlijk lief, maar het is niet slim om hierop in te gaan. De boeken die er zijn verschillen nogal en verkeersregels wijzigen ook door de jaren heen. De kans is groot dat iemand met een boek een verouderd exemplaar heeft en op die manier kun je dus jezelf niet goed voorbereiden op het examen. Ook het theorie-examen oefenen is met een boek nagenoeg onmogelijk. 

Een andere reden om het boek links te laten liggen heeft te maken met het feit dat een boek natuurlijk lang niet zo interessant is als dan wanneer je bijvoorbeeld instructievideo’s bekijkt of een interactief proefexamen op het internet doet. Dat overigens ook een goede manier is voor het theorie-examen oefenen. Online trainingen, proefexamens en instructievideo’s zijn vaak interactief, leuk vormgegeven en boeiend. Waardoor het makkelijk is om de lesstof te onthouden. 

Hoe vaak theorie-examen oefenen? 

Hoe vaak je het theorie-examen moet oefenen is een beetje per persoon afhankelijk. De één leert slechts één keer en kan ook in één keer slagen terwijl anderen meer moeite hebben met het onthouden van de stof. En dan is er ook nog een grote doelgroep die denkt dat ze het weten en alsnog zakken, omdat ze toch niet voldoende geleerd hebben. De beste tip die wij kunnen geven is om in ieder geval 2 maanden voor het examen te beginnen met leren en oefenen. Dan heb je voldoende tijd om alle stof te leren en is de kans het grootst dat je slaagt. 

Het theorie-examen is prijzig 

Het theorie-examen kan een prijzige bezigheid zijn. Zeker wanneer je er meerdere keren over doet om te slagen. Daarom is het nog belangrijker om te investeren in theorie-examen oefenen. Je vergroot je kansen om te slagen en dan hoef je dus ook niet meerdere keren over het echte examen te doen. Wat overigens wel mag. Er zit geen limiet aan hoe vaak je het examen mag doen. Maar door de hoge prijs is dat natuurlijk niet iets dat je graag zou willen. Het doel is natuurlijk om in één keer voor je theorie-examen te slagen.