e-Chopper prijs

E-choppers hebben de laatste jaren ontegenzeglijk een flinke opmars gemaakt in populariteit. Deze elektrisch aangedreven eenpersoonsvoertuigen winnen aan terrein ten koste van bijvoorbeeld bromfietsen en scooters. Dit valt natuurlijk niet los te zien van het feit dat een e-chopper een stuk milieuvriendelijker is. Dit omdat e-choppers dus elektrisch zijn en dus geen belastende brandstoffen als benzine of diesel nodig hebben. Een potentieel nadeel van een e-Chopper prijs. Deze ligt bij het aanschaffen van een nieuw exemplaar namelijk relatief hoog. Echter is de prijs van een nieuwe e-chopper iets waar je je zeker niet op moet verkijken. In de volgende alinea lees je waarom deze prijs in de praktijk uiteindelijk gunstiger uitpakt dan je in eerste instantie mogelijk verwacht. 

e-Chopper prijs

Om deze reden vallen de prijzen van e-chopper uiteindelijk mee

Het is om deze aspecten dat de prijs van een nieuwe e-chopper over de lange termijn zo hoog nog niet is:

  • E-choppers rijden op elektriciteit en wel in de vorm van een accu die je moet opladen. Het opladen van deze accu gaat snel en kost je maar weinig aan stroom. Het kost je zelfs niets als je je eigen elektriciteit opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Daarnaast zijn er diverse openbare oplaadplekken voor accu’s van e-choppers. Dit alles zorgt ervoor dat je vaste lasten met een e-chopper veel lager zijn dan bij een brandstof verbruikende bromfiets of scooter.
  • E-choppers staan er om bekend dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Van onderhoudskosten is dus niet veel sprake. Bovendien heeft een e-chopper een aanzienlijke levensduur.