ikwilvanmijnmotoraf

Om een eerlijke prijs op te stellen voor het verlopen van de motor is het het makkelijkste om de dagwaarde motor op te zoeken. Vaak zal dit lager zijn dan verwacht, waardoor het goed is om dit ruim van tevoren in de gaten te gaan houden zodat je een goed moment kan uitzoeken om de motor te verkopen, voordat als er geen directe haast achter zit.

Meetellende factoren

Er zijn veel factoren die meetellen in de dagwaarde motor. De leeftijd van de motor is een rol die makkelijk te vinden is. Ook het vermogen en het merk spelen een grote rol. Sommige merken verliezen snel hun waarde en zijn over tijd minder aantrekkelijk. Misschien doordat er snel betere modellen gemaakt worden, of omdat het een alledaags model is. Sommige merken behouden meer de waarden of kunnen over de tijd zelf meer waard worden, zolang de motor maar in een goede staat is. Ook de kilometerstand telt mee in de waarde.

Iets waar je zelf ook invloed op hebt is de schade en onderhoud van de motor. Soms is het voor jou voordeliger om eerste de motor na te laten kijken en zorgen dat deze soepel loopt en net is gecheckt, dan direct verkopen. Veel kopers willen meteen de motor kunnen gebruiken en hebben wat meer over voor een motor waar alles goed aan is.

Beste verkoop momenten

Voor de dagwaarde maakt het moment in het jaar waarin de motor verkoopt wordt niet heel veel uit, maar voor hoe snel de verkoop kan lopen wel. Als het tegen het hoogseizoen voor het rijden aanzit zal er meer geboden worden op de motor dan ergens midden in de winter. Het rijseizoen is in het voorjaar tussen maart en mei. Hier is het nog niet extreem heet en is het vakantieverkeer nog minder. Verkoop hoogseizoen is hier kort voor.