aanhangwagen verlichting

Wintertijd

De wintertijd is weer aangebroken. Dat houd in dat het aan het eind van de middag al weer donker is. Wil je s’avonds nog wat ondernemen en moet je daarvoor de weg op? Of dat nou met de auto, de fiets, de brommer of de motor is, je zult ervoor moeten zorgen dat de verlichting in orde is.

Dit moet je doen voor je eigen veiligheid, maar ook zeker voor de veiligheid van de mede weggebruikers. Zorg dat je goed zichtbaar bent voor iedereen.

aanhangwagen verlichting

Autoverlichting

De auto gebruiken we het meest over het algemeen. Van de auto weten we dan ook het best of de verlichting in orde is. Bij de modernere auto’s geeft deze het ook wel aan of er een lamp kapot is. Daarnaast wordt je er door mede weggebruikers meestal wel op gewezen als er iets niet doet. Misschien heb je wel eens knippersignalen gekregen van een andere automobilist als een koplamp bijvoorbeeld niet deed.

Maar het gaat niet alleen om de auto. Wat nog wel eens wordt vergeten is bijvoorbeeld de aanhanger achter de auto. Ga je wat vervoeren met de aanhanger, controleer dan ook goed of alle benodigde verlichting hiervan functioneert.

Aanhangwagen verlichting

Het gebeurd zo snel. Even wat ophalen bij de bouwmarkt. Even snel die aanhangwagen er achter en gaan. Maar heb je de verlichting wel gecheckt? Doen de remlampen? Doen de knipperlichten aan beide kanten eigenlijk wel? Als je dit niet checkt kan dit hele vervelende gevolgen hebben. Stel je voor dat je vlakbij de bouwmarkt bent en je moet rechtsaf slaan. Als de verlichting van de aanhanger het niet doet en de auto achter jou niet ziet dat je afremt en je rechtsaf wilt slaan, dan is de kans groot dat deze auto achter op jouw aanhanger knalt. Met alle gevolgen van dien. Jij en de automobilist achter jou kunnen allebei lichamelijk letsel oplopen.

Financiële schade

Buiten dat er lichamelijk letsel kan ontstaan door het niet functioneren van de verlichting kun je ook nog een boete krijgen voor dit incident. De boetes liegen er niet om, juist omdat het vanwege de veiligheid zo belangrijk is dat alles goed doet.

Dus ga je de weg op met de aanhanger, eerst de aanhangwagen verlichting goed nalopen.