rijbewijs A2

Meer mogelijkheden met rijbewijs A2

Wil jij motorrijlessen gaan volgen? Wat een geweldig idee! Een motor biedt namelijk veel vrijheden ten opzichte van een auto. Met een motor kun je immers makkelijk tussen een file doorrijden en ben je relatief snel op je bestemming. Er zijn echter verschillende soorten rijbewijzen voor de motor. Afhankelijk van je leeftijd kun je opgaan voor verschillende motorrijbewijzen, waaronder je rijbewijs A2. Ben je oud genoeg voor je rijbewijs A2? Dan raden we aan daarvoor te gaan. Waarom? Dat lees je in dit blog!

Leeftijden en lessen

Motorrijbewijzen bestaan uit 3 categorieën: A, A2 en A1. Welke je mag gaan halen ligt aan je leeftijd, de motor en je ervaring. Je mag voor je rijbewijs A1 op als je 17 jaar of ouder bent, je mag voor je A2 op als je 20 jaar of ouder bent. Tot slot mag je voor je rijbewijs A op zodra je 24 bent. Ben je 20 jaar? Dan raden we je aan om voor je rijbewijs A2 op te gaan.

Mogelijkheden A2 rijbewijs

Door voor je rijbewijs A2 op te gaan, haal je aanzienlijk meer mogelijkheden in huis dan met een rijbewijs A1. Met een rijbewijs A2 mag je namelijk op een middelzware motor rijden met een maximaal vermogen van 35 kW. Met een rijbewijs A1 mag je alleen op motoren rijden met een lichte motor met ‘slechts’ een vermogen van 125 cc en 11 kW. Het loont zich dus om even te wachten en voor je rijbewijs A2 te gaan.

Motorrijschool uitzoeken

Ga je op voor je motorrijbewijs A2? Let er bij het uitzoeken van een motorrijschool dan op dat je:
<ul

  • niet de goedkoopste uitzoekt (goedkoop = duurkoop)
  • een klik hebt met je instructeur
  • goede reviews ziet
  • motorkleding kunt lenen
  • motorrijschool niet te ver weg is
  • Starten met lessen

    Je ziet dus dat het halen van je rijbewijs A2 een boel voordelen met zich meebrengt zodra je oud genoeg bent. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit blog? Stel ze gerust via ons contactformulier.