Ben je van plan een nieuwe auto aan te schaffen? Dan zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten. Een auto kopen doe je immers niet zomaar eventjes; je dient goed op de hoogte te zijn van wat je precies in huis haalt. In dit artikel vind je een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een auto. 

Ga op onderzoek uit

Voordat je een auto koopt is het goed om eerst op onderzoek uit te gaan. Er is ontzettend veel keuze, dus het is verstandig om allereerst te bepalen waar je eigenlijk precies naar op zoek bent. Welk merk spreekt je aan en is dit wel een goede keuze? Is het betreffende merk wel betrouwbaar en wat kun je er verder nog over vinden op het internet? 

Naar wat voor soort auto ben je op zoek en is het voor zakelijk of persoonlijk gebruik? Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat auto’s voor zakelijk gebruik vaak dienen te beschikken over een tachometer, waarmee je de ritregistratie bij kunt houden. Meer hierover lees je op deze website van Europetrack.

Bekijk de auto goed

Heb je eenmaal een auto gevonden, dan is het belangrijk dat je deze van top tot teen bekijkt. Kijk of er sprake is van slijtage, of er veel krassen te zien zijn en of de auto roest. Bovendien is het ook noodzakelijk om de motor te checken, om kosten in de toekomst te voorkomen. De kosten voor een kapotte motor kunnen namelijk hoog oplopen. 

Maak een testrit

Om er zeker van te zijn dat alles werkt (en dat de auto fijn rijdt) is het goed om een testrit te maken. Luister bij het maken van de testrit of je vreemde geluiden hoort, zoals gesis. Let er ook op of de motor zonder problemen start.